Strony

piątek, 4 lipca 2014

Makaron z łososiem w sosie śmietankowo koperkowym

Ugotowałam makaron.
Łososia przyprawiłam (sól, pieprz, cytryna) usmażyłam na maśle.
Zdjęłam skórę i podzieliłam łososia na części.
Na patelni zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę, dodałam śmietanę 18% zamieszałam, dosoliłam, popieprzyłam. Wyłączyłam gaz, dodałam kawałki łososia i pokrojony drobno koperek- wymieszałam.
Można wymieszać z makaronem lub polać sosem po makaronie.

2 komentarze:

  1. A co powiesz na makaron z tuńczykiem?
    http://ed.bexlab.pl/makaron-z-tunczykiem/3025/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powiem, że lubimy bardzo (Ja i Staś) http://tominowo.blogspot.com/2011/08/makaron-z-tunczykiem-i-pomidorami.html :)

      Usuń

Dziękuje za twój komentarz :)