Dodajemy do chleba (do ciasta przed pieczeniem), przyprażone na patelni do sałatek...
Siemię lniane, pestki dyni, słonecznika, mak, otręby, płatki owsiane,
Do musli, batonów, krajanek....
Orzechy, rodzynki, żurawina, śliwki...
Do mleka, jogurtu, do kasz np. jaglanej, do owsianek ..
Do zupy krem z dyni ...
Do past, makaronu....
Wow jaka kolekcja :-). Podoba mi się! Zacznę zbierać słoiki, gdybym nie wyrzucała pewnie miaałabym podobną kolekcję do Twojej ;-)
OdpowiedzUsuń:) Ja bardzo lubię te słoiki, wszystko ma swoje miejsce, wszystko jest widoczne i łatwo się korzysta...aczkolwiek faktycznie ich ilość sugeruje mocne uzależnienie :P
UsuńNo to jesteśmy podobne :-)
UsuńJa w takich słoikach mam powciskane herbatki: rumiankowa, malinowa, różana, z aronii, poziomkowa, czerwona, zielona itd.
Dobre kilkanaście słoików!
Płatki owsiane, siemię lniane, żurawinę i coś tam jeszcze, dokładnie tak samo ;)