Przepis na czekoladowe cake pops
(3x 12 sztuk lub 12 sztuk a z reszty muffiny)
Składniki:
1 jajko
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
tabliczka czekolady (najlepiej gorzkiej)
papierowe foremki (papilotki)
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
tabliczka czekolady (najlepiej gorzkiej)
papierowe foremki (papilotki)
suche składniki wymieszać osobno, mokre osobno
czekoladę albo w kostkę posiekać i dodać albo roztopić i dodać (wtedy nie dałam kakao)
połączyć razem mokre i suche składniki, wyłożyć do foremek i piec około 15 minut w temp 180 stopni
udekorować dowolnie (roztopioną czekoladą lub polewą własnego przepisu i posypkami)
połączyć razem mokre i suche składniki, wyłożyć do foremek i piec około 15 minut w temp 180 stopni
udekorować dowolnie (roztopioną czekoladą lub polewą własnego przepisu i posypkami)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za twój komentarz :)