Strony

niedziela, 25 września 2011

Pieczony dorsz

Bardzo prosty pomysł, na uwielbianego przez nas dorsza

może być mrożony,
naczynie żaroodporne lub kamionkowe wysmarować masłem
filet z dorsza wysmarować masłem, posypać: vegettą, majerankiem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę ( ja dałam 3 ząbki), skropić cytryną, polać śmietaną ( najlepiej  tłustą 18%)
i do piekarnika (ja piekłam w 200 st z funkcją grill na zmianę z termoobieg) do miękkości, w razie zbytniego  spiekania się można przykryć folią aluminiową

pyszny i zdrowy

6 komentarzy:

  1. I znowu kulinarnie podobnie było u nas :).

    OdpowiedzUsuń
  2. baaardzo apetycznie, odradzam tylko wegetę, bo ma glutaminian

    OdpowiedzUsuń
  3. wiecie co, chciałabym, żeby vegeta była moim jedynym grzechem kulinarnym- wtedy chętnie bym zrezygnowała... pułapki jednak czyhają dookoła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale tu faktycznie można użyć soli i będzie miodzio!

    OdpowiedzUsuń
  5. próbowaliśmy ostatnio i wszystkim smakowało:)
    Dołożyliśmy do naczynia ziemniaczki-wyszło pysznie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za twój komentarz :)