Bardzo prosty pomysł, na uwielbianego przez nas dorsza
może być mrożony,
naczynie żaroodporne lub kamionkowe wysmarować masłem
filet z dorsza wysmarować masłem, posypać: vegettą, majerankiem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę ( ja dałam 3 ząbki), skropić cytryną, polać śmietaną ( najlepiej tłustą 18%)
i do piekarnika (ja piekłam w 200 st z funkcją grill na zmianę z termoobieg) do miękkości, w razie zbytniego spiekania się można przykryć folią aluminiową
pyszny i zdrowy
I znowu kulinarnie podobnie było u nas :).
OdpowiedzUsuńbaaardzo apetycznie, odradzam tylko wegetę, bo ma glutaminian
OdpowiedzUsuńwiecie co, chciałabym, żeby vegeta była moim jedynym grzechem kulinarnym- wtedy chętnie bym zrezygnowała... pułapki jednak czyhają dookoła :)
OdpowiedzUsuńale tu faktycznie można użyć soli i będzie miodzio!
OdpowiedzUsuńpróbowaliśmy ostatnio i wszystkim smakowało:)
OdpowiedzUsuńDołożyliśmy do naczynia ziemniaczki-wyszło pysznie:)
cieszę się :)my też uwielbiamy
Usuń