a jakiż prosty w wykonaniu
pomysł z przepisu od Dorotusgotowe, kupne ciasto francuskie w płacie (warto mieć często w lodówce!)
zrobiłam bez zbędnych ceregieli, bez mandarynki, dałam do sera cukru waniliowego, twaróg widelcem zdusiłam i zrobiliśmy rożki,
część twarogu Tomek zjadł zanim zmieszałam z jajem i zabrakło to jednego rożka zrobiłam z jabłkiem, a jednego ...z nutellą
żeby były dobrze upieczone i chrupkie trzeba pamiętać o zrobieniu "odpowietrzników" , Tomek się tym świetnie zajął- ponakłuwał rożki widelcem, wtedy nie będą miękkie od spodu
te z serem, ciepłe są rewelacyjne
a pracy przy nich NIC..
a do tego cafe late :)
polecam gorąco
Ps. Ciasto francuskie w płacie-niemrożone pozwala szybko wyczarować pyszne danie lub podwieczorek.
inne nasze propozycje:
zapiekanka
zapiekanka z porem
Małgosiu, my też już kilka razy doceniliśmy obecność ciasta francuskiego w lodówce.
OdpowiedzUsuńDzięki za pomysł.
Pyszności ;-)))
U nas dziś będzie ciasto francuskie ale ze szpinakiem. Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńŚlinotok!!!!!!!!!!!!!! :D
OdpowiedzUsuń