czwartek, 26 lutego 2015

Rolsy i tarta ze szpinakiem

jeden szpinak i dwa pomysły- dla dużych i małych

Tarta

ciasto francuskie (wyłożyć , nakłuć widelcem, wcześniej podpiec)
wyłożyć punktowo szpinak (uduszony z masłem i śmietaną, doprawiony) i feta
zalać masą:  jajko (3-4) + śmietana 18%
ser żółty zapiec



Rolsy

kromkę chleba tostowego lekko spłaszczyć
na środek wyłożyć szpinak (przyrządzony jak wyżej, odsączony)
dodać ser żółty starty na tarce lub ukrojony w słupek
zawinąć w rulon 

naczynie żaroodporne wysmarować oliwą
ułożyć w naczyniu rulony
zapiec

podawać z sosem pomidorowym/keczupem

NIE zapiec za mocno jak ja :)

moim dzieciom smakuje :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...