czwartek, 12 września 2013

Śliwkowo

Zupa śliwkowa 

  • śliwki
  • woda
  • cukier
  • ugotowane, zblendowane
  • + makaron (ugotowany osobno w lekko osolonej wodzie)
  • (opcjonalnie śmietana i cynamon)


Ciastka francuskie ze śliwką


  • śliwki przekrojone na pół, obtoczone w cukrze i cynamonie
  • włożone (cała śliwka) w dwa kawałki ciasta
  • ciasto nakłute, brzegi zlepione
  • posmarować białkiem by było lśniące
  • pod koniec pieczenia można posypać cukrem 

śliwki- dla Tomka blllllleeee,
a Staś śliweczką nie pogardzi
powyższe specjały degustowała jednak głównie mama


a marzą mi się jeszcze knedle...


Polecam jeszcze to ciasto:



2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Trzeba było zagospodarować zasoby :) teraz mamy wiadro brzoskwiń ;) i nadal śliwki :p

      Usuń

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...