Bułkom ścięłam wierzch (położyłam obok i też zapiekłam)
środka tym razem nie wydążyłam (szkoda miąższu bułki) a ugniotłam, tworząc zagłębienie
do środka włożyłam
- szpinak (wcześniej podduszony, doprawiony)
- papryka i cebulka- (wcześniej podduszone na patelni)
- pomidory pokrojone w kostkę (bez skóry)
- polecam też pieczarki
wbiłam jajko do każdej - zapiekłam w piekarniku - do ścięcia jajka
Te bułki już pokazywałam na blogu
http://tominowo.blogspot.com/2012/12/buki-gniazdka.html
http://tominowo.blogspot.com/2012/12/buki-gniazdka.html
Mniam, mniam :-)
OdpowiedzUsuńOo tak !!
UsuńOo tak !!
UsuńI znowu trafiłam tu blisko północka! I jak tu teraz pójść spać?!
OdpowiedzUsuńI jak Frajda? Jadłaś już? :)
Usuń