niedziela, 26 lipca 2015

Owocowy lipiec w kuchni

Tort jagodowy

biszkopt rzucany z bloga Moje Wypieki (z 1,5 porcji na tortownicę 24)


poncz- woda z miodem i cytryną

przełożenie: 

frużelina- wiśniowa i truskawkowa zmieszane z  jagodami,

posypane świeżą borówką amerykańską

na to masa z bitej śmietany i mascarpone 
(1 litr dobrze schłodzonej i ubitej z cukrem pudrem a do tego delikatnie wmieszany mascarpone 250 g , wcześniej ubity krótko by stał się lekko puszysty )







Lody z porzeczkami i malinami 

Mój Hit tego lata


Porzeczki pod kruszonką (crumble porzeczkowe)
Z bloga Moje Wypieki

Knedle ze śliwkami 

Kompot z papierówek  i porzeczek


Lody z owocami raz jeszcze


2 komentarze:

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...