czwartek, 26 września 2013

Chlebek smażony

natarty czosnkiem (czosnykiem- jak mówi Tomek, i tak też mówila prababcia)

(ząbek czosnku nacięty na krzyż)
przepis na odporność -prababci Tomka (Teresy), której niestety Tomek nie poznał..

wersja Tomka- polane (!??) i popijane  jogurtem naturalnym





zimno, paskudnie, choróbska atakują, to trzeba się wspomagać!!

3 komentarze:

  1. Smażony chleb nacierany czosnkiem! Jak w moim rodzinnym domu! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A jak smażysz? Olej/oliwa/masło? Na patelni?
    Jam kulinarna noga, więc łopatologicznie proszę!
    Córka lubi czosnek! My go "grzankujemy" ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tam lubię na maśle. Można klarowanym co by zdrowiej było. Zeby jak najmniej było to można też posmarować chleb cienko z obu stron i na patelnie teflonowa. No dietetyczne to nie jest :) ale można też grzanke maslem i czosnkiem potraktować i tez będzie podobnie...
      Lubimy tez chlebek smażony w jajku.

      Usuń

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...