Sami nakładają.
To co lubią.
Pomagam zwinąć.
- placki lekko podpiekłam na suchej patelni (podgrzałam)
- do środka -do wyboru:
pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kukurydza, kurczak w przyprawach usmażony na patelni, oliwki, ser żółty starty na tarce, sałata lodowa polana dresingiem (olej/cukier/sól/woda/czosnek/majeranek /cytryna lub musztarda)
- do tego jeszcze sos jogurtowo-czosnkowy, pomidorowy (koncentratowy)...
Warto zrobić własne placki lub poszukać takich z "dobrym składem"
Też uwielbiamy. A najbardziej enchilade, czyli zapiekane tortille. Sama niestety muszę je smażyć, a nie jest to łatwe na mące bezglutenowej:-) Ale jakoś daję radę.:-) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńNo tak, na bezglutenowej to musi być ciężko. .. zapiekanych jeszcze nie robiłam, muszę spróbować! :)
Usuń