czwartek, 20 sierpnia 2015

Kolorowe lato na talerzu...

Taaak..
Nas nie ma bo się  obijamy i objadamy. ... :)

Carpaccio z buraka 

Buraki najlepiej pieczone w foli i ze skórką - u nas gotowane na rosole  (barszcz był ). 
Pokrojone na tarce
Do tego sałaty, pomidorki koktajlowe i ser feta
Polane dresingiem (olej+ miód i ocet lub musztarda, sól ) posypane pieprzem i mogłyby być  jeszcze orzechy lub słonecznik 

Staś jadł chętnie, nawet trochę sałaty 


TARTA  z pomidorkami

Kruche ciasto na tatę  z Kwestii smaku 
Zapieczone pod obciążeniem a potem bez do zrumienienia
Na to oliwki, pomidorki koktajlowe,  feta.
Zalane rozmieszanym jajkami (4) i jogurtem (250 ml)
Ba wierzch ser żółty. Zapieczone aż stężeje.




Miks świeżych owoców 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...