niedziela, 17 lutego 2013
Kruche babeczki z karmelową masą i bitą śmietaną
Upiekliśmy babeczki z kruchego ciasta (ok 10 minut 170 st) (można kupić gotowe lub gotowe ciasto kruche)
Masę karmelową z puszki zmiksowałam z częścią (ok 50 g) roztopionego masła
na wystudzone babeczki nałożyłam masę karmelową,
na patelni podprażyłam płatki migdałów, posypaliśmy (wystudzonymi) babeczki
na wierzch szprycą cukierniczą wycisnęłam wcześniej ubitą śmietanę kremówkę (30 lub 36% )z odrobiną cukru wanilinowego :) i 1 śmietanfiksem
na wierzch do dekoracji płatki migdałów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądają pysznie, uwielbiam babeczki, a z masą karmelową to moje ulubione. Zapraszam do mnie, też czasami smacznie gotujemy:-) http://nawychowawczym.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń