niedziela, 18 stycznia 2015

Tortille

Siedzą i jedzą...
Sami nakładają.
To co lubią.
Pomagam zwinąć.


  • placki lekko podpiekłam na suchej patelni (podgrzałam)



  • do środka -do wyboru: 

pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kukurydza, kurczak w przyprawach usmażony na patelni,  oliwki, ser żółty starty na tarce, sałata lodowa polana dresingiem (olej/cukier/sól/woda/czosnek/majeranek /cytryna lub musztarda)



  • do tego jeszcze sos jogurtowo-czosnkowy, pomidorowy (koncentratowy)...




Warto zrobić własne placki lub poszukać takich z "dobrym składem"

2 komentarze:

  1. Też uwielbiamy. A najbardziej enchilade, czyli zapiekane tortille. Sama niestety muszę je smażyć, a nie jest to łatwe na mące bezglutenowej:-) Ale jakoś daję radę.:-) Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak, na bezglutenowej to musi być ciężko. .. zapiekanych jeszcze nie robiłam, muszę spróbować! :)

      Usuń

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...