niedziela, 24 listopada 2013

Żółciutka pasta z dyni i brokuła.

na kanapki..
prosta - dobra dla malucha i starszego łasucha


dynię obieramy, czyścimy, kroimy na kawałki

sposób I
rozgotować dynię(kawałek)  i małe różyczki brokuła (przeważać ma dynia)
w niewielkiej ilości wody, dobrze odcedzić (uwaga, żeby nie było za rzadkie)

sposób II 
lepiej nawet dynię upiec w piekarniku- lekko posmarowaną olejem, wtedy warto dodać do pieczenia cebulę pokrojoną w talarki lub piórka

  • dodać masło, rozgnieść widelcem (jak wolimy gładszą -blenderem zmiksować)
  • dodać czosnek (opcjonalnie) 
  • odrobinę soli (dynia i brokuł inaczej są bez smaku), 
  • dowolne przyprawy (majeranek- na trawienie), pieprz, pietruszkę
można dodać podprażone pestki dyni lub siemię lniane

a jutro 
Warsztat Kulinarny
 
zapraszamy!

2 komentarze:

Dziękuje za twój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...